Συχνές Ερωτήσεις

 • Email: info@uspace.gr
 • Καλέστε μας: +30 6944423515

Η HUSI είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός που παρέχει αξεπέραστη εμπειρογνωμοσύνη σε επιχειρήσεις μη επανδρωμένων συστημάτων αεροσκαφών (UAS), αεροναυτική έρευνα, διαχείριση της ασφάλειας και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

HUSI σημαίνει Ελληνικό Ινστιτούτο U-Space.

Μάθε περισσότερα για το UAM κάνοντας εγγραφή στο newsletter μας εδώ.

 • AAM σημαίνει Advanced Air Mobility (προηγμένη εναέρια κινητικότητα). Παλαιότερα αναφερόμενη ως Αστική εναέρια Κινητικότητα (Urban Air Mobility - UAM), η AAM αναφέρεται στην έννοια ενός συστήματος εναέριας μεταφοράς ανθρώπων ή/και φορτίων μεταξύ τόπων. Μερικές φορές αναφέρεται ως "ιπτάμενα ταξί".
 • BVLOS σημαίνει "πέρα από την οπτική γραμμή όρασης". Οι τρέχοντες κανονισμοί που εκδίδει η FAA σχετικά με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ονομάζονται Μέρος 107. Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες που περιγράφονται στο Μέρος 107 είναι ότι δεν μπορείτε να πετάξετε το μη επανδρωμένο αεροσκάφος σας πιο μακριά από ό,τι μπορείτε να το δείτε.
 • DAA σημαίνει Detect and Avoid (ανίχνευση και αποφυγή) - συστήματα που παρέχουν επίγνωση της κατάστασης σε ένα αεροσκάφος, τα οποία επιτρέπουν τον εντοπισμό άλλης εναέριας κυκλοφορίας ή κινδύνων και τη δυνατότητα λήψης κατάλληλων μέτρων για τον μετριασμό του κινδύνου σύγκρουσης.
 • eVTOL σημαίνει ηλεκτρική κάθετη απογείωση και προσγείωση. Ένα αεροσκάφος eVTOL χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για να αιωρείται, να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα.
 • UAM σημαίνει αστική εναέρια κινητικότητα. Το UAM αναφέρεται στην ιδέα ενός συστήματος αερομεταφορών για ανθρώπους, που μερικές φορές αναφέρεται ως "ιπτάμενα ταξί". Τον Μάρτιο του 2020, η NASA δήλωσε ότι η αστική εναέρια κινητικότητα έχει προχωρήσει τόσο πολύ που αποφασίστηκε ότι ο όρος προηγμένη εναέρια κινητικότητα (Advanced Air Mobility - AAM) είναι καλύτερος για να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον.
 • UAV σημαίνει μη επανδρωμένο εναέριο όχημα ως drone - το πραγματικό αεροσκάφος που πιλοτάρεται με χειριστήριο ή με υπολογιστές επί του σκάφους.
 • UTM σημαίνει UAS Traffic Management. Όπως υπάρχει ένα σύστημα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας (ATM) για τα επανδρωμένα αεροσκάφη, έτσι και το UTM είναι ένα σύστημα διαχείρισης της κυκλοφορίας που αναπτύσσεται για την υποστήριξη των μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Τέσσερις βασικές τεχνολογίες που θα επιτρέψουν το UTM περιλαμβάνουν τους προμηθευτές υπηρεσιών UAS, την παρακολούθηση και την απομακρυσμένη αναγνώριση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, την επικοινωνία οχήματος προς όχημα και τους αισθητήρες ανίχνευσης και αποφυγής.
 • Ένα Vertiport είναι μια αναγνωρίσιμη επίγεια ή υπερυψωμένη περιοχή, συμπεριλαμβανομένων τυχόν κτιρίων ή εγκαταστάσεων που βρίσκονται πάνω σε αυτή, η οποία χρησιμοποιείται για την απογείωση και την προσγείωση αεροσκαφών VTOL και στροβιλοφόρων αεροσκαφών.
 • Ο κυβερνήτης (PIC) είναι ένα μεμονωμένο, ανθρώπινο πρόσωπο που έχει την τελική εξουσία και ευθύνη για τη λειτουργία και την ασφάλεια της πτήσης και κατέχει τις κατάλληλες άδειες και προσόντα για τη εκτέλεση της πτήσης.