ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ SAFIR-MED ΣΤΗΝ ΑΜΒΕΡΣΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ

Ο πρωθυπουργός του Βελγίου Alexander De Croo έδωσε ώθηση στις ιατρικές μεταφορές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και επισκέφθηκε τους εταίρους μας στην εκδήλωση επίδειξης και συνεδρίου του έργου SAFIR-Med στην Αμβέρσα.
HUSI demo flight

Η τεχνολογία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών εξελίσσεται ραγδαία. Το έργο SAFIR-Med καταδεικνύει τρόπους για την επίτευξη ασφαλούς, βιώσιμης, κοινωνικά αποδεκτής και κοινωνικά ωφέλιμης αστικής εναέριας κινητικότητας.  Με την ώθηση από το COVID-19 και τη νομοθεσία της ΕΕ για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το τοπίο αλλάζει υπέρ των ιατρικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Καθώς το ενδιαφέρον για τις ιατρικές εφαρμογές αυξάνεται, ασκείται πίεση για την εξασφάλιση της ασφαλούς ενσωμάτωσης στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο (U-space).  Αυτή η εκδήλωση έχει ως στόχο να παρουσιάσει τις διάφορες ιατρικές περιπτώσεις χρήσης που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του έργου SAFIR-MED, συμπεριλαμβανομένης της μεταφοράς ανθρώπινων ιστών, βιολογικών εργαστηριακών δειγμάτων, φαρμάκων, AED (απινιδωτή) και ασθενών, τα οποία λαμβάνουν χώρα πάνω από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Όλοι οι παρευρισκόμενοι και οι κάτοικοι της Αμβέρσας θα παρακολουθήσουν επίδειξη προηγμένων πτήσεων πάνω από την πόλη. Ταυτόχρονα, το συνέδριο που πραγματοποιείται στο Antwerp Port House απευθύνεται σε φορείς χάραξης πολιτικής και στελέχη της βιομηχανίας και έχει ως στόχο να παρουσιάσει μια συμπαγή εκδοχή της κατάστασης και των ευκαιριών της μη επανδρωμένης αεροπορίας, μέσα σε ένα μόνο απόγευμα.

 

Οι συμμετέχοντες σε αυτή την κλειστή (μόνο με πρόσκληση) εκδήλωση γνώρισαν από πρώτο χέρι τον κόσμο των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, είδαν τη μελλοντική ενσωμάτωση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ευρύτερη εναέρια κυκλοφορία και παρείχαν τα σχόλιά τους. Διάφορες συζητήσεις σε πάνελ ανέδειξαν τις δυνατότητες της εφοδιαστικής με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα δώσουν μια εικόνα των νέων δυνατοτήτων και υπηρεσιών που αναπτύσσονται στο SAFIR-Med. Διάφοροι κατασκευαστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών που συμμετέχουν στο έργο παρουσίασαν τα UAV τους και πραγματοποίησαν μια πτήση επίδειξης κοντά στο Λιμεναρχείο της Αμβέρσας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με ηγέτες της υγειονομικής περίθαλψης και να συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο το μέλλον της εφοδιαστικής με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.  Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ισχυρή αντιπροσωπεία σε επίπεδο ΕΕ από τη ΓΔ Move της ΕΚ, την EASA, την SESAR JU και την Eurocontrol, καθώς και ηγέτες σημαντικών οργανισμών σε επίπεδο αρχών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, πολιτικής αεροπορίας και υγειονομικής περίθαλψης.

 

Οι ηγέτες της βιομηχανίας που ενδιαφέρονται να συναντήσουν προσωπικά τους βασικούς ιθύνοντες σε επίπεδο ΕΕ καλούνται να επικοινωνήσουν με το tim.cleys(AT)helicus.com για εγγραφές, ενώ όλοι οι πολίτες καλούνται να παρακολουθήσουν τις επιδείξεις προηγμένων πτήσεων που θα πραγματοποιηθούν πάνω από την πόλη.

 

Ο εξωτερικός συνεργάτης της HUSI, Adriaan Weise, ειδικός σε θέματα συμμόρφωσης με νομικό υπόβαθρο και σπουδές στη Νότια Αφρική και τις Κάτω Χώρες, συμμετείχε σε ένα πάνελ με θέμα την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνία, όπου μίλησε για το ρόλο μας στο έργο, καθώς και για τις δυνατότητες ενός οικοσυστήματος όπου η ΑΑΜ θα ενσωματωθεί στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και στην κοινωνία στο σύνολό της.